Villa borghese

Villa Borghese

Villa Borghese is bijna het grootste openbaar park in Rome. Villa Borghese heeft een uitgestrekt Galleria Borghese tuinen, die erg indrukwekkend zijn en een grote verscheidenheid hebben aan flora en fauna.

In de tuinen van Villa Borghese vind je Galleria Borghese, een van de meest bezochte musea van de stad. Hier vind je ook andere bezienswaardigheden als:

  • Villa Medici
  • Museo Pietro Canonica
  • Museo Carlo Bilottie

Je kunt hier ook films kijken in het Casa Del Cinema of een bezoek aan de dierentuin, Bioparco di Roma. Maak een mooie wandeling door de tuinen en geniet van de prachtige omgeving.

Wat kun je doen in Villa Borghese?

Villa Borghese is een plek in de stad Rome waar je kunt genieten van verschillende musea, wandelingen en hedendaagse kunst. Villa Borghese ligt in de drukke stad Rome, maar dit is juist een plek waar je rust kan opzoeken. Villa Borghese vind je tussen Piazza Del Popolo en de Spaanse trappen. Ook met metrolijn A kun je hier komen, dan dien je uit te stappen bij Flaminio.

Bij Villa Borghese kun je wandelen, rennen of fietsen. Je kan hier van alles doen, waarbij ook kinderen zich hier kunnen vermaken! In het park vind je een grote vijver, met in het middel tempels gevestigd.

De geschiedenis van Villa Borghese en Galleria Borghese

In de zeventiende eeuw bezat de rijke familie Borghese een deel van het landgoed, waardoor de ruimte werd gevuld en ontworpen, inclusief een kleine wijngaard. Toen startte de aanleg van het landgoed met behulp van verschillende architecten: Flaminio Ponzio, Jan van Santen en Domenico Savino da Montepulciano.

Na het overlijden van de kardinaal Scipione Borghese zijn de plannen wat betreft de tuinen ontstaan en zijn deze gemaakt. In de tuinen vind je vele verschillende ornamenten en sculpturen.

In de negentiende eeuw is Villa Borghese verkocht aan de gemeente Rome en behoort deze ook tot de Rome bezienswaardigheden. Sinds 1903 bestaat het nationale museum Galleria Borghese.

uitzicht op Villa borghese

Wat kun je vinden in Park Villa Borghese?

De tuinen van Villa Borghese en de Galleria Borghese zijn open voor publiek. Dit is een groot park waar je kan genieten van de natuur op jouw eigen tempo, een rondleiding kan krijgen, kan genieten van moderne kunst, verschillende musea en vele attracties. In Park Villa Borghese vind je:

Galleria Borghese

Op deze plek kan je genieten van prachtige kust. Op de eerste verdieping vind je de kassa, een restaurant en de ontvangstruimte. Op de tweede verdieping vind je Galleria Borghese waar je kunst vanuit de renaissance kunt zien in het prachtige museum.

Casina Di Raffaello

Casina Di Raffaello is een van de mooiste gebouwen in Villa Borghese. Deze adembenemende fresco’s zijn de moeite waard. Het gebouw is op dit moment een activiteitencentrum voor kinderen, hier worden verschillende evenementen gekocht.

Heb jij een Villa Borghese ticket? Dan geldt deze niet direct voor de activiteiten. Hiervoor dienen aparte tickets worden gekocht.

Bioparco di Roma Zoo

Wil je op bezoek bij een van de oudste dierentuinen van de wereld? Kies van voor dierentuin Bioparco Di Roma Zoo. In 1908 is deze opgezet voor Carl Hagenbeck. Momenteen zitten hier meer dan 1000 dieren van 200 verschillende soorten.

Ook een bezoek aan Museo Civico di Zoologia kan dan niet ontbreken.

Pincio (Pincio Promenade)

Villa Borghese Pinciana heuvels. De Piniciana heuvel biedt een mooi uitzicht over Rome. Je vind hier het populaire pad de Passeggiata del Pincio.

Victoriaanse waterklok

De Victoriaanse waterklok is een absolute aanrader om te bezoeken, deze komt regelrecht uit een sprookje. Uitvinder Giovan Battista heeft deze ontworpen met een combinatie van wetenschap en natuurkracht. Midden in een vijver in de tuinen van Villa Borghese.

Villa Medici

In de buurt van Villa Borghese vind je deze villa en is niet te missen in de attracties van de Borghese Villa en tuinen. Dit gebouw met mooie fonteinen in de tuin bieden jou een unieke ervaring.

Teatro Dei Burattini San Carlino

In Villa Borghese vind je een plek waar kinderen vermaakt kunnen worden als ouders genieten van een rondleiding in Galerie Borghese. Kinderen kunnen hier een show bekijken, waarbij zij ook meer zullen leren over Italiaanse kunst.

Museo Nazionale Etrusco en Villa Giulia

Vlakzij Galleria Nazionale d’arte Moderna vind je Villa Giulia, deze is gebouwd naast Villa Borghese door paus Julius III. Hier kun je een grote collectie etruskische kunstcollectie bewonderen.

Kunst bewonderen in Villa Borghese

Voor echte liefhebbers is Galleria Borghese de perfecte plek. Je kan naar Galleria Nazionale d’arte Moderna voor de kunst uit de 19e en 20e eeuw, voornamelijk van Italiaanse kunstenaars. Van schilderijen, vazen en vele andere kunststukken zijn toegankelijk voor publiek in het museum.

Wanneer is Villa Borghese open?

Villa Borghese is het grootste park die gratis te bezoeken is. Het is zo dat je wel Galleria Borghese tickets nodig hebt wanneer je de Galleria Borghese wil bezoeken.

Bij Galleria Borghese is het zo dat er een bezoekerslimiet is van 360 mensen per 2 uur. De Galleria Borghese tickets zijn vaak vooraf al uitverkocht, om deze reden kun je deze tickets het beste vooraf al kopen.

Wil jij Rome bezoeken omdat jij gek bent op mooie kunst? Wil jij Villa Borghese, Galleria Borghese, kunst van Leonardo da Vinci of de Sixtijnse kapel van dichtbij zien? Plan dan een tripje naar Rome om te kunnen genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft, inclusief een lekker Italiaans restaurant!

Tours en tickets voor Villa Borghese