Trastevere wijk in Rome

Trastevere

Wil jij graag de gezelligste volkswijk van Rome bezoeken? Plan dan een tripje naar de wijk Trastevere. Ontdek hier nieuwe straten, geniet van een schitterend uitzicht, geniet van de echte Italiaanse sfeer en de levendige sfeer.

Kom jij naar Rome toe om de Sixtijnse kapel te bezoeken, wil jij naar Villa farnesina of kom jij voor de oudste kerken die deze stad jou te bieden heeft? De Rome bezienswaardigheden zijn er ontelbaar veel, deze zijn allen de moeite waard om te bezoeken. Vooral wanneer jij meer wil weten over de Middeleeuwen en/of Romeinen.

Er zijn vele Rome bezienswaardigheden die jij kan bezoeken in Trastevere die ook zeker een echte aanrader zijn.

Waar vind je de schilderachtige wijk Trastevere?

Aan de andere kant van de Tiber, aan de zuidelijke kant van het Vaticaan vind je de wijk Trastevere. Hier kun je genieten van de smalle straatjes, gezellige restaurants en schattige huisjes.

De naam Trastevere heeft deze wijk ook te danken aan de plek waar het oude centrum ligt. Trastevere komt vanuit het Latijns en betekend ook echt aan de andere kant van de Tiber.

De wijk Trastevere wordt het hart van Rome genoemd, en dat niet zonder reden! Wanneer jij door de smalle straten van de wijk Trastevere wandelt zul je merken dat je hier de best bewaarde geheimen van de stad zult ontdekken. De authentieke sfeer van de wijk Trastevere en de architectonische elementen zul je direct voelen. Vele bekende personen, waaronder Julius Caesar, heeft in Trastevere Rome een villa laten bouwen.

trastevere rome map

Wil jij een wandeling maken door de slingerende straatjes?

Over het algemeen is de wijk Trastevere een vrij rustige wijk, behalve de grote aantallen toeristen die van deze wijk zelf ’s avonds een bruisende bedoeling maken.

Ook de lokale bevolking vind je zeker in Trastevere. Zij beschouwen de wijk Trastevere namelijk als bewaarder van oude tradities. In deze oude volkswijk komen zij daarom graag om de ambachtelijke winkels te bezoeken, ook is het een belangrijke ontmoetingsplaats.

Dit moet je gezien hebben in Trastevere

In Trastevere in Rome zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden die de moeite waar zijn om te bezoeken. Van gebouwen met een Middeleeuws karakter tot aan gebouwen en kerken die meer komen uit de Renaissance.

Museo Di Roma

Op het plein Sant’Egidio vind je Museo Di Roma. Hier kun je kunstwerken uit de 18e en 19e eeuw bekijken. Je vindt hier kostuums, schilderijen en vintage foto’s die jou een beeld zullen geven over het Romeinse leven.

Trastevere Piazza Trilussa

Dit is de plek om jouw tour door Trastevere te beginnen. Je kan hier even uitrusten, of iets eten in de gezellige restaurantjes. Dit plein heeft de naam te danken aan de beste dichter uit deze tijd; Trilussa.

De botanische tuin

Voor een bezoekje aan Trastevere met kinderen is dit zeker geschikt. Je kunt hier planten en bomen bekijken die van over de hele wereld komen. Deze mooie tuinen zijn symmetrische tuinen.

Piazza Di Santa Maria in Trastevere

Piazza Di Santa Maria in Trastevere is het middelpunt van Trastevere. Piazzi Di Santa Maria in Trastevere is plek waar het altijd gezellig druk is tot in de avonduren. Je vind hier een gezellig restaurant waar je kan genieten van een mooi uitzicht en heerlijk eten.

Santa Maria kerk in Trastevere

Bezoek een kerk in Trastevere

In deze oude volkswijk kun je ook een bezoek brengen aan een authentieke kerk. Naast de middeleeuwse huizen, de achthoekige fontein en vele authentieke mozaïeken is het zo dat je in deze wijk van Rome ook een mooie kerk kan bezoeken.

Het kloppende hart van de wijk is Piazza Santa Maria, deze kun je kennen van de gelijknamige kerk. Je kan de basiliek van Santa Maria, dit is de oudste Maria kerk van Rome.

Winkelen in Trastevere?

winkel in grote winkelstraten? Nee dan ben je hier niet op het juiste adres.. In Trastevere vind je vele nauwe straten met authentieke winkels. De smalle steegjes en nauwe straatjes vormen een doolhof door Rome, Trastevere heen.

Iedere zondag vind je in Trastevere een markt, op het Piazza Di Porta Portese plein. Deze markt is niet alleen geliefd bij toeristen, maar ook de lokale bevolking kom je hier zeker tegen.

Hotels in Trastevere

Trastevere ligt dus aan de andere kant dan de grootstad Rome. Toch kun je in Trastevere ook heerlijk overnachten en ben je eenvoudig weer in het oude centrum van Rome en Vaticaanstad. Om hier te komen hoef je niet perse openbaar vervoer te gebruiken, je kan ook lopend naar de andere zijde komen.

De hotels en appartementen in Trastevere zijn over het algemeen wat goedkoper dan in het oude centrum van Rome. Je kunt hier bijvoorbeeld in een romantische hotel overnachten wat een gerestaureerd 17e eeuw klooster is.

Tours door de wijk Trastevere

Hieronder vind je de leukste tours die je kunt boeken voor in de wijk Trastevere!