Testaccio Rome

Testaccio Rome

Testaccio is een oude Romeinse wijk. Er zijn hier veel oude Romeinse ruïnes, maar ook een eetcultuur en leuke winkels. Testaccio ligt ook in de buurt van veel winkels, bedrijven en andere bezienswaardigheden.

Testaccio is een oude Romeinse buurt

Testaccio is een oude Romeinse wijk. Het was ooit een arme volkswijk waar mensen woonden en werkten op de top van een enorme vuilnisbelt. In feite stond het ooit bekend als “Het Land van Afval” omdat er zoveel afval was in dit gebied – het stond zelfs bekend als een sloppenwijk.

Vandaag de dag is Testaccio nieuw leven ingeblazen door de nabijheid van het nachtleven van de stad. Mensen stromen hier toe voor het goede eten, drinken en de muziek die uit veel van de restaurants en bars komt elke avond na werktijd in de nabijgelegen kantoren en scholen.

Er zijn hier veel oude Romeinse ruïnes

Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar de tempel en de basiliek van het oude Rome. U vindt ze in de buurt van het centrale plein van Testaccio, Piazza G. Garibaldi.

De tempel werd gebouwd na de eerste Punische oorlog (264-241 v. Chr.) om de overwinning van Hercules op de Carthaagse generaal Hamilcar Barca tijdens een veldslag in Spanje te vieren. De Tempel van Hercules Victor is een van Rome’s best bewaarde ruïnes uit de oudheid en is vandaag de dag nog te zien zoals hij er bijna 2000 jaar geleden uitzag – een bewijs van zijn stevigheid!

De Basiliek van Santa Maria in Cosmedin is een andere oude Romeinse ruïne die een bezoek waard is als je in Testaccio Rome bent. Deze kerk werd gebouwd rond het einde van de 4e eeuw n.C. door Paus Stefanus II (752-757 n.C.) bovenop een eerdere tempel gewijd aan Diana die door een aardbeving in 896 n.C. was verwoest.

Er heerst hier een eetcultuur

Testaccio is een buurt in Rome die bestaat uit vele restaurants, voedselmarkten en kruidenierswinkels. Als u op zoek bent naar een plek om te eten raden wij u aan om Testaccio te bezoeken omdat hier veel verschillende plaatsen zijn. We raden u aan naar de markten te gaan, waar veel verschillende kraampjes verse producten verkopen zoals fruit en groenten die u per gewicht kunt kopen. Bijvoorbeeld: Il Mercato Trionfale heeft kraampjes met lokale producten zoals kazen, brood en vleeswaren van voedselproducenten uit de regio Lazio (gelegen aan de Via Sannio). Er zijn ook verschillende ambachtelijke bakkerijen in deze straat, dus als u van versgebakken brood houdt, is dit misschien wel de beste plek voor u! Iets anders waar Testaccio beroemd om is, is gelato, dus als dit interessant klinkt, stop dan misschien ook even bij een van deze plekken als je hier rondloopt!

Het eten is goed en redelijk geprijsd

Testaccio is een wijk in Rome die populair is bij de plaatselijke bevolking, vooral op zondagen wanneer de markt open is. Het eten is hier goed en redelijk geprijsd-je kunt hier een volledige maaltijd eten voor bijna niets! Hier zijn een aantal plaatsen in de buurt van Testaccio waar je goed eten kunt krijgen tegen redelijke prijzen:

  • Pizzeria da Baffetto (Via del Governo Vecchio 126) – Deze zaak bestaat al sinds 1839, dus ze moeten wel iets goed doen. Bovendien hebben ze een van de beste pizza’s van heel Rome!
  • Trattoria Marcella (Via Marmorata 39) – Hun pastagerechten zijn heerlijk, net als hun desserts! De obers zijn ook vriendelijk!
  • Trattoria Alberto (via del Politeama 4) – Dit restaurant bestaat al sinds 1890 en serveert heerlijke traditionele gerechten uit Emilia Romagna. Het is ook gunstig gelegen naast het Teatro dell’Opera di Roma, wat betekent dat je er kunt gaan eten voor of na het bijwonen van een evenement!

Het is vlakbij veel winkels en bedrijven

Testaccio is een buurt in Rome, Italië. Het ligt in de buurt van vele winkels en bedrijven, evenals restaurants, hotels en attracties. Deze sectie toont u enkele van de meest populaire plaatsen om te bezoeken.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een plek om te eten in de buurt van Testaccio, hopen we dat dit artikel u heeft geholpen om te vinden wat u nodig heeft. Zo niet, dan raden wij u aan onze andere artikelen over de beste plekken om te eten in Rome te lezen of een van onze andere blog posts te bekijken voor meer informatie over Italië!