Rome tips

Rome tips voor een stedentrip

Een stedentrip Rome begint al bij jouw koffer inpakken. Want hoe heerlijk is het om de Italiaanse hoofdstad te ontdekken in jouw meest zomerse outfitjes (wel comfortabel natuurlijk) en daarbij te kunnen genieten van de zon.

In Rome heb je vele bezienswaardigheden en hoogtepunten, daarbij is de Italiaanse sfeer nog een extra pluspunt! Rome is een gezellige stad met leuke terrassen, knusse straatjes en een levendig geheel. Je kan leuke wijken bezoeken en in de Italiaanse stad vele bezienswaardigheden bekijken die je terug doen laten denken aan de Romeinse tijd.

Rome is een stad waar je zeker één keer in je leven geweest moet zijn! Van Piazza Venezia tot de Spaanse trappen en de Trevi fontein. Lees hier de Rome tips voor bezienswaardigheden en overnachtingen!

Overnachten in de geweldige stad

In Rome heb je vele verschillende wijken, maar als je een stedentrip Rome doet, dan wil je natuurlijk wel een beetje een strategische plek zodat je dicht bij het historische centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden zit.

Tijdens een verblijf in Rome kun je kiezen voor leuke wijken als Trastevere, Vaticaanstad, Monti en Testaccio. Denk er aan dat je een hotel kiest op een plaats dicht bij een station van de metro of van de bus. Zo kun je je gemakkelijk verplaatsen door de stad en de stad ontdekken.

Als jij vanaf het vliegveld van Rome (luchthaven Ciampino) naar het hotel wil komen dan heb je hiervoor verschillende manieren! Zo kun je een kaartje kopen bij Terravision, deze maatschappij brengt je met 40 minuutjes naar het centrum van Rome. Een kaartje hiervoor kost €5 per persoon, ook kun je kiezen voor een retourtje van €9. Hier wordt je afgezet bij het station van Rome; Termini. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanaf het vliegveld met de taxi naar het hotel te gaan, dit is vaak wel een meer comfortabele reis.. Dit kost je ongeveer €35.

Praktische tips Rome bij aankomst in de eeuwige stad

Het is slim om op het station van Termini alvast een kaart te kopen waarmee je gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Je kan een metro en buskaart kopen waarmee je 3 dagen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, dit kost je €29,50 per persoon. Het voordeel van als jij dit ticket al vooraf online loopt, is dat je ook al vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer naar je hotel toe kan.

In Rome heb je de Rome city pass, dit is verkrijgbaar voor €67,50 per persoon. Deze kaart wordt ook de Rome tourist card genoemd. Hiermee heb je toegang tot verschillende bezienswaardigheden in Rome en vaak zelfs ook een skip the line tickets. Dit scheelt je heel veel tijd met het wachten in de rij voor de bezienswaardigheden.

Een van de andere Rome tips is dat je ook kan kiezen voor de Roma pass. De Roma pass is een pas waarbij je vele bezienswaardigheden kan bezoeken en ook gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Deze pas kun jij online aanschaffen waarbij je de keuze hebt voor de duur van het ticket.

Je kan in deze stad natuurlijk ook een fiets huren, waarmee jij de hele stad kan verkennen. Je moet er wel rekening mee houden dat Rome niet zo’n fietsstad is als de meeste steden in Nederland wel zijn. Houdt je daarom wel goed aan de regels en kijk goed om je heen! Het voordeel van een fiets is natuurlijk wel dat jij je eenvoudiger kan verplaatsen tussen de bekendste pleinen en de bezienswaardigheden in Rome. Dit kun je natuurlijk ook eventueel met een Nederlandse gids doen, dit zodat je tijdens het fietsen al meer te weten komt over Rome.

De belangrijkste bezienswaardigheden voor een stedentrip Rome

In Rome is het belangrijk dat jij al jouw zintuigen laat werken, je kan hier heerlijk eten, genieten van de mooiste uitzichten en natuurlijk leren van historische meesterwerken. Tijdens een korte stedentrip zul je het lekkere Italiaanse eten proeven in de gezellige restaurantjes maar ook de stad verkennen en leren over de geschiedenis. Je kan de beroemdste fontein ter wereld bekijken, genieten van prachtig uitzicht vanaf de Spaanse trappen en Villa Borghese ontdekken.

Bezienswaardigheden in Rome tips!

Je wil natuurlijk graag horen wat de beste restaurants zijn, de leukste bezienswaardigheden en wat echt een MUST SEE is.. Rome is zo onwijs mooi, dat je eigenlijk de gehele stad moet zien voordat je weer weggaat. Maar goed, een stedentrip naar Rome is natuurlijk niet oneindig. Je moet daarom de mooiste bezienswaardigheden weten, zodat jij tijdens jouw trip in Rome de meest belangrijke bezienswaardigheden gezien hebt.

De Trevi fontein

Een leuk tripje is naar de Trevi fontein. Eén belangrijk advies, doe dit vroeg in de ochtend of in de avond. Vele toeristen willen in Rome graag naar deze populaire bestemming. Dat komt omdat de Trevi fontein de grootste fontein van de wereld is, daarmee ook de meest bekende.

Deze beroemde Trevifontein is wel 20 meter breed en 30 meter hoog. Dit is een plek waar je kan zien dat alle stijlen van de Italiaanse hoofdstad bij elkaar komen. De Trevi fontein staat bekend om het gooien van muntjes. Er wordt namelijk gezegd dat bij het gooien van één muntje je nog een keer terug komt naar Rome, bij twee muntjes is het zo dat je jouw ware liefde gaat ontmoeten en bij drie zal je ook trouwen in Rome.

Breng een bezoekje aan de Spaanse trappen

De Spaanse trappen vind je op het Piazza di Spagna. Op Piazza di Spagna is ’s avonds enorm veel te doen, ontzettend leuk dus! Het is een hele populaire plek van Rome en er hangt een gezellige sfeer.

De Spaanse trappen kun je op, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over het plein. Ook is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de mooie kerk die je hier vindt.

Het Colosseum

Een bezoekje aan het Colosseum kan tijdens een stedentrip Rome absoluut niet ontbreken. Het Colosseum bevindt zich in het historische centrum van Rome. Het Colosseum is het grootste amfitheater in de Romeinse wereld, met een capaciteit van 50.000 toeschouwers.

In het Colosseum werden gladiatorengevechten gehouden, net als dierengevechten en de Romeinse spelen. In het Colosseum krijg je een indruk van hoe deze er vroeger uit zag.

Voor een bezoek aan het Colosseum is het zeker aan te raden om vooraf tickets aan te schaffen! Er zijn bij het Colosseum vaak enorme wachtrijen waardoor je veel tijd van je dag verspilt. Door kaarten online te kopen scheelt dit. Het is ook mogelijk om combinatie tickets aan te schaffen, zo kun je een ticket voor het Colosseum combineren met een ticket voor het Forum Romanum.

Forum Romanum

Forum Romanum is de plek waar de oorsprong van het Romeinse rijk. Hier vind je verschillende tempels, en hier staat ook het Colosseum. Forum Romanum was vroeger het oude stadscentrum waar menselijk activiteiten plaatst vonden.

Als jij het Forum Romanum bezoekt tijdens een stedentrip Rome dan kun je je voorstellen hoe het hier vroeger was. Bij het Forum Romanum kun je kijken naar tempels en kerken, en de bouw van Sint Pieter. Het is mooi als jij je bij het Forum Romanum inbeeld in de hele andere tijd.

Villa Borghese

Als je liever in Rome de drukte even achter je laat, kun je Villa Borghese bezoeken. Dit is een enorm groot park, met musea waar je terecht kan voor een wandeling, om te fietsen of om even te genieten van de natuur.

Je kan hier ook kunst bekijken in Galleria Nazionale d’Arte Moderna of juist de dierentuin van Rome bezoeken.

De Sixtijnse kapel

Een opmerkelijk meesterwerk uit de Renaissance is de Sixtijnse kapel. Deze plek bevat enkele beroemde schilderen uit de historische periode van onder andere Michelangelo.

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om de beroemde Sixtijnse kapel te bezoeken. Wanneer je deze grote kerk binnen stapt snap jij direct waar de Renaissance over gaat. Eigenlijk is het een soort spirituele reis vanuit de mensheid.

Bezoek de wijk Trastevere

Wanneer je ’s avonds in gezellige straatjes wilt genieten van een drankje of een lekkere maaltijd dan is de wijk Trastevere zeker geschikt! Deze wijk is aan de overkant van de Tiber. Een plek geliefd bij vele toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. De lokale bevolking vind het fijn om hier elkaar op te zoeken of de oude winkeltjes te bezoeken.

Toeristen kunnen hier genieten van oude ambachtelijke winkeltjes en een bezoek brengen aan de markt. In deze hele leuke wijk kun je het oude Rome van vroeger bekijken.

Bezoek de gezellige pleintjes van Rome

Voor de Italiaanse keuken ben je in Rome natuurlijk aan het juiste adres! In Rome vind je vele pleintjes waar je leuke restaurantjes hebt waar je heerlijk kan eten of een borrel kan drinken. Je kan bijvoorbeeld naar Piazza Del Popolo. Op Piazza Del Popolo vind je twee identieke kerkjes. Ook een bezoek aan Piazza Navona kan niet ontbreken. Piazza Navona is een plein waar vele mooie fonteinen zijn. Bij Piazza Navona kun je eenvoudig komen met de tram naar halte Argentinië.

In de buurt van Piazza Navona vind je dan ook Castel Sant’Angelo, dit is de engelenburcht. Castel Sant’Angelo is een plaatst die als burcht is gemaakt, met een gang onder de grond. Wanneer er gevaar was kon de keizer vanuit hier vluchten voor gevaar.

Jouw stedentrip Rome begint nu!

Wil jij een citytrip met goedkope vluchten maar waar je toch heel veel kan ontdekken en bezoeken? Rome is zeker geschikt als een citytrip! Van Piazza Venezia, Piazza del Popolo en de Sint Peter’s basiliek tot aan Vaticaanse musea en Altare della Patria. In Rome heb je van alles! Leuke restaurants, gezellige straatjes, de mogelijkheid om te shoppen en daarbij valt er ook heel veel te leren over de geschiedenis.

Een van de belangrijkste tips Rome is toch wel het tickets kopen voordat je richting een bezienswaardigheid toe gaat. Omdat Rome erg toeristisch is zijn de rijen bij bezienswaardigheden erg lang.. Om tijd te besparen, of juist niet te verliezen, kun je de tickets voor jouw tripjes online kopen!