Musei Capitolini

Musei Capitolini

Musei Capitolini en de collectie

Het Capitoline Museum is het grootste museum ter wereld met een leeftijd van meer dan vijf eeuwen. Het gebouw bestaat uit drie hoofdgebouwen (het Palazzo Senatorio, het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo) rond het Piazza Campadoglio en is verbonden via een ondergronds museum.

Het bevat een aantal van de belangrijkste artefacten van de Rome en Euro-era periode, waaronder de bronzen sculpturen de Capitola Wolf en Caravaggio schilderijen. Musei Capitolini is ook bekend om zijn uitgebreide en unieke beeldhouwwerken, schilderijen, munten en medailles.

De naam Musei Capitolini verwijst naar de drie hoofdgebouwen van het museum, maar Musei Capitolini is eigenlijk één museum dat is onderverdeeld in verschillende afdelingen. Ieder gebouw heeft zijn eigen ingang en prijzen.

– Palazzo Senatorio: toegangsprijs € 12,00 (reduceerd tarief: € 9,00).

– Palazzo dei Conservatori: toegangsprijs € 12,00 (reduceerd tarief: € 9,00).

– Palazzo Nuovo: toegangsprijs € 6,50 (reduceerd tarief: € 4,50).

Je kan hieronder de beste deals vinden voor Musei Capitolini

Musei Capitolini en de monumentale beelden

Capitolijn Musea, ook wel “Musei Capitolini” genoemd, hebben een aantal musea gelegen op het Piazza Campidoglio in het Palazzo Dei Architecti. Het is gelegen op een heuvel genaamd de “Capital in Rome” zoals de museumnaam suggereert.

De oprichting van het Capitoline Museum dateert uit 1471, toen de troon van Rome opdracht gaf aan een groep bronzen beelden met een significante symbolische betekenis. De beeldhouwkunstcollectie is grotendeels verbonden met Italië en de meeste tentoonstellingen komen uit Rome zelf.

Palazzo dei Conservatori

Verschillende bekende standbeelden en symbolen zijn te vinden in Palazzo dei Conservatori. Het beschikt over een prachtige binnenplaats en een standbeeld met overblijfselen van Constantine. Een ander hoogtepunt is Marcus Aurelius paardrijden standbeeld.

Op de tweede verdieping vindt u naast de collectie meesterwerken van caravaggios, titanis, Rubenes en van Dyck. Een beroemder beeld uit het begin van de negentiende eeuw is “Lo Spinario,” een bronzen figuur met een naakt meisje dat een doorn van zijn voet grijpt. Museum Capitolino Rome Het standbeeld in het Capitolino Museum toont een dood Gallisch standbeeld.

Palazzo Nuovo

De gebouwen hebben meestal klassieke sculpturen zoals het schilderij van de stervende Galliër de Venus Capitolina en een beeldhouwgroep genaamd Amor – Psyche. Veel andere foto’s zijn gebaseerd op Romeinse politici en filosofen.

De Musei Capitolini gelegen aan Piazza del Campidoglio

Het Capitolijn museum, ook wel Museum Capitolini genoemd, zijn verschillende musea op het Piazza del Campidoglio in Rome. De collecties omvatten sculpturen, schilderijen en andere items uit de Romeinse geschiedenis. Musei Capitolini is de oudste particuliere museum. Het werd opgericht in 1471 door Pope Sixtus IV. Musei Capitolini bevindt zich in drie verschillende gebouwen rond Piazza del Campidoglio. Deze gebouwen zijn het Palazzo Senatorio, het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo.