Colosseum tickets

Het Colosseum is een echte must-see als in Rome bent. Maar wat betaal je voor je entree? Waar koop je de Colosseum tickets? Wij zullen hier alle informatie vertellen waar je de ticket Colosseum kunt kopen en alle andere informatie wat je nodig hebt.

Tickets Colosseum kopen

Er zijn meerdere manieren om aan Colosseum tickets te komen. Wij zullen hieronder een aantal opties geven. Wil je tijdens je bezoek aan Rome ook de Sixtijnse kapel inclusief Vaticaanse musea bezoeken en een rondleiding krijgen in de Sint-Pieterbasiliek? Dan is een toeristenkaart de beste keuze.

Bij het Colosseum arena zelf

Je kan in de rij gaan staan om Colosseum tickets te kopen, maar er staat vrijwel altijd een lange rij voor de kassa. De wachttijd kan hierdoor aardig oplopen. Urenlang wachten is zeker niet fijn, maar al helemaal niet als het snik heet is in Rome. Bovendien is dit zonde van je tijd. Deze tijd kan je beter gebruiken om te genieten van de prachtige stad.

Daarnaast is er ook nog een risico dat je niet naar binnen kan. Er mogen namelijk maar 3000 mensen tegelijk het Colosseum arena in. Het kan dus maar zo zijn dat de kaarten uitverkocht zijn op het moment dat je bij de kassa staat. Deze kans is wel klein, maar wel aanwezig. Het Colosseum bevindt zich aan de Piazza del Colosseo en je kan hier gemakkelijk met het openbaar vervoer komen.

Tickets online boeken

Het is vele malen makkelijker om de ticket Colosseum online te kopen. Zo voorkom je een lange rij en weet je zeker dat je naar binnen kan. Je hebt twee opties om de Colosseum tickets aan te schaffen.

Optie 1: Je koopt Colosseum tickets via de officiële website van het Colosseum. Deze Colosseum tickets zijn wat goedkoper, maar je hebt geen audioguide en je kan alleen met creditcard betalen.

Optie 2: Je koopt Colosseum tickets via Tiqets. Je krijgt een digitale gids wat je kan downloaden en afluisteren tijdens je bezoek.

De voordelen van deze online Colosseum tickets op een rij:

Betaal eenvoudig met iDeal
Betrouwbaar
Als je via de officiële site een audioguide wilt ben je duurder uit
Ticket is inclusief gids voor op je smartphone

Met de Rome toeristenkaart

De Colosseum tickets kan je ook in een combinatiedeal kopen. De Rome toerismekaart is een voordeelpas waar je gratis toegang mee kan krijgen tot de volgende attracties:

  • Sint-Pietersbasiliek inclusief rondleidingen

  • Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn

  • Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel

Met deze voordeelpas kan je onder andere 10% korting krijgen op andere attracties en een audiogids. Hier krijg je allerlei leuke weetjes over Rome te horen.

De Roma Pass of Rome Stadspas

Zowel de Rome Stadspas als de Rome pass zijn voordeelkaarten voor Rome. Met deze pas kan je gratis met het openbaar vervoer reizen en gratis toegang of met korting allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Je kan met de passen bijna gratis naar het Colosseum gaan. Er wordt alleen nog €2 reserveringskosten gerekend.

Let wel op: Het is wel zo dat met de Roma Pass maar een beperkt aantal reservering voor het Colosseum mogelijk zijn. Kijk van tevoren goed of je met de Roma Pass je gewenste bezoek kunt brengen. Als je de Colosseum tickets bestelt, zorg ervoor dat je meteen een reservering maakt. Indien nodig kan je de kaart kosteloos annuleren tot 24 uur van tevoren.

Gratis entree Colosseum

Tot 2019 was het mogelijk om het Colosseum op iedere eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. De regels hiervoor zijn inmiddels gewijzigd. Er zijn nu specifieke dagen geselecteerd waarop je gratis het Colosseum mag bezoeken. Er wordt ieder jaar door de directie nieuwe dagen vastgesteld. Deze zijn meestal niet in het hoogseizoen (juli en augustus)

Dit kan een erg goede manier zijn om geld te besparen, maar het is echt aan te raden om Colosseum tickets te kopen om een wachtrij te voorkomen. Op deze dagen kan het namelijk extreem druk zijn. Bovendien moet je achter aansluiten in de rij, omdat je geen data van tevoren kan boeken. De wachttijden kan dan oplopen tot enkele uren. Wellicht is het verstandiger om het Colosseum op een andere dag te bezoeken.

Skip the line tickets/Skip the line toegang

Met het aanschaffen van Colosseum tickets kan je de lange wachtrijen omzeilen. Dit is erg prettig, omdat de wachttijden aardig op kunnen lopen en dit is uiteindelijk zonde van je dag. Dit noemen ze ook wel skip the line tickets/skip the line toegang. Dankzij deze skip the line tickets ben jij binnen no-time binnen en kan je het Colosseum bezoeken.

Geschiedenis van het Colosseum

In het jaar 72 na Chr. liet de Flavische keizer Vespasianus het amfitheater in Rome bouwen met een capaciteit van 65.000 toeschouwers. De bouw van het Colosseum nam zeker acht jaar in beslag en werd gefinancierd met de buit van plunderingen in Jeruzalem.

Het Colosseum, ook wel Amphitheatrum Flavium genoemd, werd geopend door Keizer Titus met festiviteiten en spelen die 100 dagen duurden en waar 5000 dieren het leven lieten. Keizer Domitianus, opvolger van Titus, heeft later het amfitheater uitgebreid met een extra verdieping en nog een aantal ruimtes onder het Colosseum.

Het Colosseum is dan ook het grootste amfitheater uit de Romeinse geschiedenis en wordt dan ook gezien als een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Het amfitheater van Rome

Het hoofddoel van het Colosseum was het volk te vermaken met gladiatorengevechten wat soms in combinatie was met wilde dieren als olifanten en tijgers. Het was gebruikelijk dat er in de ochtend door de “bestiarii” wilde dierengevechten werden gehouden.

Als pauzeprogramma werden vaak veroordeelde gevangenen voor de wilde dieren gegooid en in de middag waren er gladiatorengevechten. Toen het Christendom steeds belangrijker werd zijn de barbaarse spelen door keizer Honorius in 404 na Chr. verboden.

Een publieke lynchpartij van een monnik die een gevecht tussen 2 gladiatoren wilde stoppen was de druppel. Tot het jaar 523 zijn er alleen nog maar voorstellingen met wilde dieren geweest.

Tijdens de middeleeuwen hebben meerdere aardbevingen het Colosseum flink verwoest en in de latere eeuwen werd de ruïne leeg gehaald door o.a. de pausen om de stenen te gebruiken voor de bouw van kerken en paleizen in Rome.

Deze plunderingen stopten in 1749 onder paus Benedictus XIV die vanwege de belangrijke geschiedenis van het Colosseum de grond van het theater als heilig beschouwde; op deze grond was het bloed van vele Christelijke martelaren vergoten.

Forum Romanum en het Palatijnse heuvel

De vallei van het Forum Romanum tussen de zeven heuvels van Rome was in de oudheid een moeras. Vanaf het eind van de 7e eeuw voor Christus na de drooglegging werd het Forum Romanum gebouwd. Dit was gedurende meer dan een millennium het centrum van het Romeinse openbare leven. Door de eeuwen heen werden er tempels gebouwd voor religieuze, politieke en commerciële activiteiten gebouwd. Vanaf de tweede eeuw voor Chr. volgden de basilieken, waar recht werd gesproken.

De Palatijnse heuvel, gelegen tegen het Romeins forum, is het meest centrale heuvel van Rome en bood onderdag aan de eerste nederzettingen van de stad. Volgens de legende was aan de voet van de heuvel de grot waar de tweeling Romulus en Remus werden gezoogd door een wolvin. Het was geen toeval dat Romulus de Palatijn gekozen had om Rome te stichten.

De Palatijnse heuvel was een hoge veilige plek en vanaf hier werd het enige doorwaadbare punt van de Tiber gecontroleerd. Het was ook een strategische positie voor handel. Langzaam veranderde het Palatijnse heuvel in een residentie van de keizers. De eerste was Augustus, die werd hier geboren. De keizers die later kwamen volgden zijn voorbeeld en bouwden hun grandioze woningen op de Palatijnse heuvel. Het hoogste en meest duidelijke symbool van de groeiende macht van Rome.

Feiten over het Colosseum

Er zijn nog een aantal dingen wat je waarschijnlijk nog niet wist over het Colosseum.

Koop hier goedkoop je Colloseum tickets!