Colosseum Rome

Colloseum

Bezienswaardigheden in Rome uit de Romeinse tijd

Rome heeft enorm veel mooie bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een reis naar de Italiaanse hoofdstad. Al sinds de Romeinse tijd is Rome een stad vol met mooie monumenten en pleinen. Om deze reden is de stad Rome ook een van de bekendste toeristische bestemmingen in Europa.

Er zijn vele bezienswaardigheden in Rome die afkomstig zijn vanuit de Romeinse tijd. Eigenlijk zou je Rome kunnen zien als een heel groot openlucht museum waarbij je kan zien hoe het Romeinse rijk er 2000 jaar geleden uit heeft gezien.

Het Colosseum

Het Colosseum diende in het Romeinse Rijk als het oude stadion waarbij theater en spelen werden gehouden. Gladiatorengevechten of bloederige gevechten met wilde dieren. Hier zaten vele toeschouwers te kijken naar datgene wat er in het Colosseum gebeurde.

Het Colosseum is nu nog steeds in tact, waardoor je dit indrukwekkende monument kan bezoeken. Wil je informatie krijgen over het Colosseum of meer te weten komen over deze gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan kun jij deze plek in de eeuwige stad ook bezoeken samen met een gids.

Forum Romanum

Vlakbij het Colosseum vind je Forum Romanum, het historische centrum van de stad Rome. Op deze plek werden altijd politieke beslissingen genomen en was de plek voor handel. Hier werden beslissingen genomen over de gehele Westerse wereld.

Het Forum Romanum is een ware toeristische trekpleister, dit komt omdat deze plek een verzameling aan ruïnes is geworden. Het is ingewikkeld om een goed beeld te krijgen van het grootste amfitheater, maar de vele gidsen die hier zijn kunnen hierbij helpen!

Met een gids kun jij inzicht krijgen in het Forum Romanum en hoe dit vroeger werkzaam was, deze tour kun je gemakkelijk combineren met het Colosseum.

Castel Sant’Angelo

In hetzelfde gebied vind je ook de Engelenburcht, dit in de buurt van het Vaticaan. Aan de Tiber staat Castel Sant’Angelo, voorheen was dit een mausoleum. Dit gebouw is vanwege de strategische plek omgebouwd tot een burcht, zodat de Paus kon overstappen bij gevaar.

Bovenop de Castel Sant’Angelo heb je een prachtig uitzicht over de Engelenburcht, maar ook over het Vaticaan en het oude Rome.

Het Pantheon

Een van de andere bezienswaardigheden in Rome die uit de Romeinse tijd komen is het Pantheon. Deze tempel is eigenlijk na vele eeuwen nog steeds is een hele goede staat. Dit was eerst om de Romeinse goden te eren, maar later diende dit als Christelijke kerk.

Het Pantheon vind je bij Piazza Della Rotonda, en plek waar je heerlijk kan genieten op een terras.

Bezoek Piazza Navona

Piazza Navona is een plein van de 16e eeuw. Jaren later dan de bovengenoemde Rome bezienswaardigheden. Piazza Navona heeft fonteinen en is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Hier kom je onder andere La Fontana dei Quattro Fiumi tegen.

Sint Pieter Basiliek

In de Romeinse Tijd kwam het Christendom opzetten, hier werd Rome daardoor ook een belangrijke religieuze plaats met vele kerkelijke instellingen die huisden in de stad. Dit vormde uiteindelijk een eigen staat, genaamd Vaticaanstad. Hier vind je onder andere de Sint Pieter basiliek.

Sixtijnse kapel

In Vaticaanse musea vind je de Sixtijnse kapel. De Sixtijnse kapel staat bekend om schilderijen van grote Michelangelo zelf, waaronder de Schepping. Je vind in de Sixtijnse kapel ook werken van Botticelli, Ghirlandaio en Perugino.

Bij deze kerk zijn er vaak lange wachtrijen, dit komt vanwege de kunst. Je kan voor een bezoek hier het beste tickets online kopen waarbij je een rondleiding krijgt met een gids. Zo hoef je ook niet te wachten in de rij.

De Trevi Fontein

Een munt in de beroemdste fontein gooien kan tijdens een bezoek aan Rome niet ontbreken. Bij deze bezienswaardigheid is het zo dat mensen vaak drie munten gooien in deze fontein. De eerste munt staat voor een volgend bezoek in Rome, de tweede munt voor het vinden van de liefde en een derde munt belooft je het huewelijk.

De Trevifontein komt uit de 18e eeuw, maar het water stroomt al sinds de oudheid.

De Spaanse trappen

Ook de Spaanse trappen op Piazza di Spagna zijn een bezoek waard! Vanaf boven aan de trappen heb je prachtig uitzicht over het plein, verder is dit wel een drukke plek.

Onder aan de Spaanse trappen vind je enkele fonteinen. De naam van Piazza di Spagna, dit plein dankt de naam aan het Palazzo Di Spagna, waar de Spaanse ambassade is gevestigd.

Een bezoek aan Villa Borghese

Wil je even aan de drukte van deze prachtige stad ontsnappen? Villa Borghese is een stuk natuur tussen oude gebouwen in de stad. De meest machtige familie Borghese, heeft Villa Borghese is hun bezit.

Het familiehuis is omgetoverd tot Galleria Borghese, een museum van Rome. Je kunt hier even ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de mooie natuur in Rome. voor een mooie wandeling en genieten van de mooiste uitzichten ben je hier helemaal juist!

Piazza Venezia

Piazza Venezia is ook een van de mooiste bezienswaardigheden van Rome. Hier vind je een monument van Victor Emanuel II. Van ouds heet Piazza Venezia eigenlijk Piazza Di San Marco. In die tijd werd dit plein ook voornamelijk gebruikt voor paardenraces, nu is dit een belangrijk knooppunt in de stad.

Ook Basilica San Marco is een van de historische bezienswaardigheden in hartje Rome!

Piazza Del Popolo

Piazza Del Popolo is het plein van het volk, hier kwam de bevolking vaak samen voor evenementen. Vroeger was dit anders, hier werden veroordeelde gevangenen opgehangen. Je kan bijvoorbeeld een fietstour doen voor Rome, zo kun je ook Piazza Del Popolo bezoeken en het mooie plein bekijken.

Domus Aurea

Bezienswaardigheden Rome die nog vrij onontdekt zijn is het Domus Aurea. Dit zou eigenlijk het gouden paleis worden van Keizer Nero, maar uiteindelijk is dit nooit helemaal afgekomen. Nu is dit een paleis waar je kan kijken naar een gebouw met een enorme tuin. Hier kun je kennis maken met een meer grimmige geschiedenis van Rome.

Thermen van Caracalla

Door de rijke historie van Rome is het zo dat hier ook een enorm badhuis te vinden is. Thermen van Caracalla is een enorm badhuis, wat nu een interessante bezienswaardigheid is.

Vroeger was dit de plek om te wassen, maar ook om met elkaar te praten over de allerlaatste roddels.

Palazzo Dei Conservatori

Campidoglio ligt op de Capitolijnse heuvel, de belangrijkste van de stad. Michelangelo ontwierp pleinen met daarom paleizen, waaronder Palazzo Dei Conservatori. Deze werden dan gemaakt van stenen uit voormaleige tempels.

Ook Palazzo Nuovo is een bezoek waard, net als het apostolisch paleis en de egyptische obelisk.

Santa Maria Maggiore

De grootste kerk van Rome, di Santa Maria Maggiore. Vanwege het prachtige schilderwerk is deze kerk zeker een bezoek waard. Het plafond van Di Santa Maria Maggiore is rijkelijk bewerkt met schilderwerk. Om deze reden moet je af en toe dus zeker even naar boven toe kijken!

De entree voor Di Santa Maria Maggiore is gratis! Dit is een van de vier pauselijke kerken die in Rome te vinden zijn.

Breng een bezoekje aan de mooiste kerken

Voor bezienswaardigheden in Rome kunnen bezoeken aan de prachtige kerken natuurlijk niet ontbreken. Wil je Rome bezoeken? Bekijk dan goed welke bezoeken jij aan kerken wil brengen!

Zo kun je een bezoek doen aan de Sint Pieter Basiliek, de Sixtijnse Kapel, Santa Maria Maggiore, Santa Maria Dell’Anima of de tweelingen kerken op Piazza Del Popolo.

Rome heeft het allemaal!

In het historische centrum van Rome kun jij terecht voor vele mooie bezienswaardigheden Rome. Van Piazza Venezia, Piazza Di Spagna, Piazza Del Campidoglio en Piazza Navona tot aan Vaticaanse musea, een katholieke kerk of Galleria Nazionale d’arte Moderna.

Wil jij de populaire bezienswaardigheden in Rome even achter je laten en wat meer genieten van de rust? Rome heeft ook een prachtig park waar jij kan genieten van de rust en de natuur.

Plan jouw bezoek aan de prachtige stad Rome

Door de eeuwen heen zijn er heel wat archeologische opgravingen gedaan in de omgeving waar Rome ligt, waardoor er vele Rome bezienswaardigheden zijn die vanuit de Romeinse tijd afstammen. Paleizen van de eerste koning of de Romeinse keizer, de oude stadsmuur en de mooie wijk Trastevere.

In Rome kun jij je zeker vele dagen vermaken als jij graag een citytrip wil maken. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en de tijd die jij hebt hoelang je een tripje naar Rome boekt. Ook de activiteiten die jij op één dag wenst te doen heeft te maken met de duur van jouw trip.

Een belangrijke tip! Koop een citypass of de tickets online voor ‘skip the line tickets’, dit scheelt jou heel veel tijd!